FRESH UP YOUR FASHION WITH YOI:

VPRO Nachtpodium, an arty tv-program asked Benjamin van den Brink and me to make a fun video about hiphonest fashion. Make yourself some organic popcorn and watch this (almost old-school)  video here. Cheers!

>>Wat is YOI?

YOI is een netwerk van mensen en organisaties die zich bezighouden met Hiphonest fashion. “Hip” staat voor iets dat trendsettend is en “honest” betekent respect voor mens en milieu.

>>Wat doet YOI?

Door middel van bijvoorbeeld deze “streethappening” brengt YOI Hiphonest fashion onder de aandacht van trendzettende jongeren: UrbanZappers.

Het aanbod van Hiphonest kleding is relatief klein. Er zijn een aantal kledingmerken en jonge ontwerpers die hierin pioneer zijn, maar deze zijn verspreid over de hele wereld.

YOI brengt deze samen in projecten als fotoreportages voor mode en opiniebladen, promotie acties, modeshows en evenementen.

>>Wat betekent YOI?

YOI betekent ‘goed’ in het Kanji Chinees. Het klinkt als leuk (Joy) en het is leuk om iets goed te doen! Maar dit kan alleen oprecht gebeuren als het vanuit jezelf komt. YOI is de afkorting voor Your Own Identity.

Door jezelf te zijn en vooral jezelf te uiten kom je uiteindelijk dichterbij je doelen en ambities.

>>Wat zijn UrbanZappers?

Dit zijn jongeren die wonen in grote steden verspreid over de hele wereld zoals New York City, Rotterdam, Amsterdam, Londen, Kaapstad en Melborne.

Deze jongeren Zappen als het ware van het ene idee naar het andere. Van de ene stijl naar de volgende. Vaak zijn ze zich echter niet bewust hoe trendzettend ze zijn. De mainstream pikt hun ideeën namelijk snel op.

>>Waarom deze doelgroep UrbanZappers?

YOI probeert Hiphonest fashion te laten integreren in de lifestyle van trendsettende jongeren. Zo wordt Hiphonest een vanzelfsprekendheid en geen korte overwaaiende trend.