2denieuweluxe-annouk-post-marou-chocolate

Wist jij dat peulen van de cacaobonen hele bijzondere rijke kleuren kunnen hebben? De Vietnamese bonen op bovenstaande foto waren het uitgangspunt voor het kleurenpalet voor de verpakking van het merk Marou.

denieuweluxe-annouk-post-marou-chocolate

Twee Franse chocolatiers, Samuel Maruta en Vincent Mourou-Rochebois, begonnen in het najaar van 2011 een kleine chocoladefabriek in de buitenwijken van Ho Chi Minhstad in Vietnam. Met behulp van zuivere Vietnamese ingrediënten en traditionele Franse methoden creëerde het bedrijf vijf superieure chocoladerepen.

De bonen worden direct van de boeren gekocht, voor een eerlijke prijs. Vervolgens worden ze naar de producenten vervoerd en begint het hele proces van handmatige selectie, het roosteren, het maken van de nibs (kleine stukjes cacaoboon), het malen en walsen, tot het uiteindelijke resultaat, de reep of plak chocolade. Dit ambachtelijke proces wordt ook wel ‘bean to bar’ genoemd.

red-denieuweluxe-annouk-post-marou-chocolate

Marou werkt samen met ontwerpbureau Rice Creative aan de visuele identiteit en de verpakkingen. Geïnspireerd door het unieke verhaal van Marou gingen de ontwerpers op zoek naar de juiste mix van moderniteit en traditie. Ze lieten zich inspireren door de vijf verschillende provincies waar de bonen vandaan komen en de specifieke kleuren van de bonen. Voor de prints tekenden de ontwerpers onderdelen van de cacaoplant zoals de peulen, bloemen en bladeren. Een lokale drukkerij kreeg de opdracht om vijf verschillende kleuren verpakkingen met de hand in gouden inkt te zeefdrukken.

gold-denieuweluxe-annouk-post-marou-chocolate

 

Nieuwsgierig? Dit zijn de verkooppunten in Nederland:

Chocolatl Hazenstraat 25-A, 1016 SM Amsterdam, Sterk**** Amsterdam** **De Clercqstraat 1-9, 1053 AA Amsterdam, Tape Hommelstraat 60, 6828 AL, Arnhem, Velves ‘All that makes sense in one box’, Chocoladeverkopers  Lange Hezelstraat 72 6511CL Nijmegen