abel-denieuweluxe

Weet jij wat er allemaal in je parfum fles zit? Waarschijnlijk niet. Geeft niks, het is namelijk niet wettelijk verplicht om dat te vermelden zoals dat bij voeding wel het geval is. Toch zou het wel fijn zijn om te weten. Gelukkig hebben we het merk Abel wat alle ingrediënten netjes op de fijn vormgegeven verpakkingen vermeld. Afgelopen zaterdag lanceerde Abel 5 nieuwe geuren in de winkel Tenue de Nîmes in Amsterdam.

abel-parfum-denieuweluxe

De Nieuw-Zeelandse, in Amsterdam woonachtige Frances Shoemack, vond het maar niks dat parfumproducenten zo weinig transparant zijn over wat ze in hun flesjes doen. Ze besloot ze om het heft in eigen hand te nemen en verruilde haar carrière als wijnmaker voor de wereld van het parfum. Shoemack ging op zoek naar de beste ‘neus’ van de wereld en vond parfumier Isaac Sinclair. Samen ontwikkelen zij sinds 2013 unieke geuren met zoveel mogelijk biologische en fairtrade ingrediënten. Shoemack verovert met haar merk Abel zowel binnen- en buitenland en heeft inmiddels veel harten (waaronder mijn) gestolen met haar heerlijke markante geuren.
abel-frances-denieuweluxeLess is more is niet alleen een modeverschijnsel of hip and happening onder de bewuste foodies maar gaat ook op voor parfum. De meeste geuren worden ontwikkelt in een laboratorium waarbij parfumeurs meer dan 3000 synthetische geuren tot hun beschikking hebben om met elkaar te combineren tot een nieuw luchtje. Wil je zoals Abel gaan voor puur natuur en biologisch dan is de keuze beperkt tot ongeveer 70 geuren. Neus Sinclair heeft echt een magische kunst verricht want Abel’s geuren zijn echt heel uniek! Ik draag zelf Vintage ’13 en krijg er regelmatig een compliment over.

De parfum is te koop via de website van Abel en in verschillende winkels zoals Skins Cosmetics in Amsterdam, de Bijenkorf in den Haag en Hutspot in Utrecht.